Privacyverklaring Bereik B.V.

Versie: 1 mei 2018

Je privacy is voor Bereik van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij de online dienst van Bereik.io allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen.

Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met Bereik BV.

Onze diensten

Door het gebruiken van onze dienst laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven, in het kader van de door jou gebruikte dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de volgende persoonsgegevens voor het leveren van onze diensten:

  • NAW-gegevens;
  • Telefoonnummer(s), van zowel jou als je contacten;
  • Factuuradres;
  • E-mailadres;
  • Betalingsgegevens; en
  • IP-adres

Afhandelen bestelling

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen, indien dit van toepassing is, je persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij jou te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij.

Hiervoor gebruiken wij je betalingsgegevens, NAW-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer en factuuradres. Deze hebben wij nodig vanwege de overeenkomst die we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot je bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Toegang portaal

Met ons portaal (https://mijn.bereik.io) krijg je toegang tot een beheeromgeving waar je zelf dingen kunt instellen, opgeven en wijzigen voor de online dienst. Wij houden bij wat je gedaan hebt en wanneer, zodat daar bewijs van is.

Hiervoor gebruiken wij je IP-adres en e-mailadres. Deze hebben wij nodig vanwege de overeenkomst die we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot 12 maanden na het einde van de dienstverlening aan jou.

Statistieken en profilering

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze online dienst. Met deze statistieken verbeteren we onze online dienst om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Wij kunnen je persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over jou te weten te komen. Uiteraard zullen wij je privacy te allen tijde respecteren. Wil je dit niet, dan kun je dit altijd aan ons melden.

Hiervoor gebruiken wij je telefoonnummer, e-mailadres, IP-adres en NAW-gegevens. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie tot 12 maanden na het einde van de dienstverlening aan jou.

In-app aankopen doen

Je kunt in onze online dienst Bereik.io dingen kopen waarbij wij je persoonsgegevens gebruiken om de aankoop af te handelen en te registreren.

Hiervoor gebruiken wij je IP-adres en e-mailadres. Deze hebben wij nodig vanwege de overeenkomst die we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot 12 maanden nadat je bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Een abonnement afsluiten

Je kunt bij onze online dienst Bereik.io een betaald abonnement afsluiten, waarbij wij je persoonsgegevens gebruiken om de betaling af te handelen.

Hiervoor gebruiken wij je factuuradres, telefoonnummer, betalingsgegevens, e-mailadres, NAW-gegevens en IP-adres. Deze hebben wij nodig vanwege de overeenkomst die we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot 12 maanden nadat je het abonnement hebt opgezegd en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Contactformulier, Chat en Nieuwsbrief

Met het contactformulier en de live-chat kun je ons vragen stellen of aanvragen doen.

Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres en IP-adres. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en 12 maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Ook kunnen we zo onze klantenservice trainen om nog beter te worden.

Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Dit abonnement kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Via je account kun je dit ook doorgeven. Je e-mailadres wordt automatisch toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat je het abonnement opzegt.

Je account

Bij onze online dienst moet je je eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.

Hiervoor gebruiken wij je NAW-gegevens, telefoonnummer, e-mailadres, IP-adres, factuuradres en betalingsgegevens. Deze hebben wij nodig vanwege de overeenkomst die we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot 12 maanden nadat je het account hebt opgeheven.

Wij bewaren deze informatie zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is bij de online dienst. Je kunt via je account informatie aanpassen wanneer je dat wilt.

Andere partijen

Wij geven je persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de online dienst of als de wet zegt dat dat moet. Een voorbeeld is dat we bij een vermoeden van fraude aangifte mogen doen bij de politie.

Reclame

Wij willen jou graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • per e-mail
  • per social media
  • per telefoon

Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Elke e-mail bevat een afmeldlink. Je kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken. Je kunt dit aangeven als je wordt gebeld.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Wij geven je persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als dat nodig is voor onze online dienst of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Sommige partners zijn gevestigd buiten de Europese Unie. Op onze website zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens.

Cookies

Onze online dienst gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Wanneer je onze online dienst voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om je akkoord voor het gebruik van deze cookies.

Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze online dienst werken dan niet goed meer.

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacy verklaringen.

Bedrijven waar je data mee gedeeld (kan) worden

Bereik neemt bij een aantal bedrijven (een) dienst(en) af om onze online dienst aan te kunnen bieden, of te verbeteren. Om goed van deze diensten gebruik te kunnen maken, kunnen wij persoonsgegevens delen met deze bedrijven.

Omdat je privacy bij ons hoog in het vaandel staat, streven wij ernaar om de hoeveelheid gegevens die gedeeld worden tot een minimum te beperken. Hieronder vind je een overzicht van welke gegevens met welk bedrijf gedeeld (kunnen) worden.

  • Google
    Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze online dienst gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen niet anonimiseren.

    Gegevens: IP-Adres.

  • Facebook
    Wij gebruiken Facebook om onze dienst(en) te adverteren aan haar gebruikers. Hiervan houden wij bij of een Facebook gebruiker (ID) besloten heeft om onze website te bezoeken en/of om een (proef)abonnement bij Bereik af te sluiten.

    Gegevens: IP-Adres, Facebook-ID.

  • Hotjar
    Wij gebruiken Hotjar om statistieken te verzamelen over het gebruik van onze website(s). Deze gegevens kunnen wij gebruiken om onze website en dienst te optimaliseren. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Hotjar gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden.

    Gegevens: IP-Adres.

  • AutopilotHQ
    Wij maken gebruik van AutopilotHQ om geautomatiseerde, op gedrag gebaseerde, e-mails naar onze klanten te kunnen sturen. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met AutopilotHQ gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden.

    Gegevens: IP-Adres, E-mailadres, Voornaam, Achternaam, Telefoonnummer.

  • Chatlio (Gateshare LLC)
    Wij gebruiken Chatlio om een live-chat functie mogelijk te maken op onze website en binnen Mijn Bereik. Om een gesprekshistorie bij te houden van iedere live-chat (zodat we je sneller kunnen helpen bij een volgend bezoek aan onze website) plaatsen wij een Cookie van Chatlio. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Chatlio gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden.

    Gegevens: IP-Adres, E-mailadres, Voornaam, Achternaam, Telefoonnummer.

  • Mailchimp
    Wij maken gebruik van Mailchimp voor het versturen van onze nieuwsbrieven. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Mailchimp gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden.

    Gegevens: IP-Adres, Voornaam, Achternaam, E-mailadres.

  • Freshdesk (Freshworks Inc.)
    Onze helpdesk maakt gebruik van Freshdesk om de verzoeken die binnen komen op een georganiseerde wijze af te handelen. In Freshdesk wordt een historie bijgehouden van al je eerdere verzoeken. Dit om je zo snel (en goed) mogelijk op weg te kunnen helpen. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Chatlio gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden.

    Gegevens: IP-Adres, Naam, E-mailadres, Telefoonnummer.

  • Exact Online
    Voor onze administratie maken wij gebruik van Exact Online, hierin worden banktransacties en boekingen geregistreerd. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Exact gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden.

    Gegevens: Tenaamstelling rekening, Rekeningnummer.

  • SolarWinds
    Onze e-mails worden (o.a.) op inhoud en afzender gecontroleerd door SolarWinds, zij doen dit in een geautomatiseerd proces om te kunnen beoordelen of een, aan Bereik gestuurde, e-mail als spam of ongewenst dient te worden gemarkeerd. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met SolarWinds gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden.

    Gegevens: IP-Adres, E-mailadres, Afzender-naam.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om je privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en een login token.
  • De gegevens worden na ontvangst opgeslagen in een apart, afgeschermd systeem.
  • Wij nemen fysieke maatregelen zoals sloten en kluizen voor toegangsbescherming van de systemen waarin persoonsgegevens opslagen zijn.
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (TLS) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert.
  • Wij houden logs bij van alle opvragingen van persoonsgegevens.

Wijziging in deze privacyverklaring

Wanneer onze online dienst wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Bereik BV
Weena 505
3013 AL Rotterdam
help@bereik.io
085-0609000