Uitbellen met je vaste nummer

Met de Bereik-App kun je eenvoudig uitbellen met het vaste nummer vanaf je mobiel. Na installatie van de app en vragen we je om in te loggen met je Mijn Bereik inloggegevens. Ook vragen we je eenmalig je mobiele telefoonnummer in te voeren. Dit dient het nummer van het toestel te zijn waar de app op ge├»nstalleerd is.

In dit artikel leggen wij het volgende aan je uit:

• Hoe werkt het uitbellen?
  • Opgeslagen contacten bellen
  • Sneltoets van laatst gekozen nummer
  • Hoe bel ik naar het buitenland?
  • Hoe werkt het als ik meerdere vaste nummer heb?
  • Wat zijn de kosten van uitbellen?

Hoe werkt het uitbellen?

Zodra je een nummer ingevoerd hebt in het Bellen scherm en je drukt op de groene toets, ontvang je eerst een oproep van je eigen vaste Bereik nummer. Zodra je deze oproep aan neemt, wordt het nummer gebeld dat je ingevoerd hebt. Dit noemen we een twee-traps gesprek. Weet je nog dat je na de eerste keer inloggen je mobiele nummer in moest voeren? Nu snap je wellicht waarom: zodat wij weten welk mobiele toestel we moeten bellen om het twee-traps gesprek op te starten.

Aangezien onze gesprekken via het GSM netwerk opgezet worden, is dit de enige manier waarmee wij kunnen forceren dat degene die jij belt je vaste Bereik nummer in het display ziet. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de belminuten via je Bereik bundel verrekend worden en dus niet via je mobiele bundel! Dit kan, vooral als je in het buitenland bent, al snel een stuk voordeliger zijn.

Contactpersonen uit mijn adresboek bellen

Je kunt met zowel de Android als iPhone app gemakkelijk je contactpersonen bellen door op het "Persoon" icoontje te drukken. Mocht je meerdere nummers bij een contactpersoon hebben opgeslagen, dan bieden we je eerst de keuze uit alle beschikbare nummers. Wel zo handig!

Laatste gekozen nummer via groene hoorn

Stel dat de beller een eerste keer niet opneemt, dan wil je de oproep wellicht nogmaals starten. Om de contactpersoon nogmaals te bellen, hebben we ervoor gezorgd dat wanneer je op het groene hoorntje drukt, het laatst gekozen nummer weer in het scherm wordt weergegeven.

Naar het buitenland bellen

Standaard gaan we er van uit dat je wilt bellen naar het land dat je ingevoerd hebt bij Mijn Gegevens. Heb je daar Nederland ingevoerd? Dan hoef je dus niet naar 0031612345678 te bellen, maar is 0612345678 voldoende. Wil je naar het buitenland bellen (bijvoorbeeld naar Belgi├ź)? Voer dan eerst 0032 in. Klik hier voor een overzicht van landen waar je naar kunt bellen.

Meerdere vaste Bereik nummers

Heb je meerdere vaste Bereik nummers? In de app kun je gemakkelijk kiezen met welk nummer je uit wilt bellen. In de iPhone app kun je rechtsboven op "Wijzigen" drukken om het actieve telefoonnummer te selecteren. In de Android app werkt het iets anders: daar moet je eerst het menu openen om je actieve telefoonnummer te wijzigen.

De kosten van uitbellen

Zie de kosten pagina voor een duidelijke omschrijving van de kosten bij het uitbellen met je vaste Bereik nummer.

Naar kosten

Vraag niet beantwoord?

Laat het weten aan onze helpdesk! Zij helpen je graag verder en kunnen aan de hand van jouw feedback de artikelen in de kennisbank verbeteren. Je komt eenvoudig met ons in contact via het groene chatboxje 'hulp nodig?' rechtsonderin.