Uitbellen met je vaste nummer

Met de MijnBereik App (Android en iPhone) kun je eenvoudig uitbellen met het vaste nummer vanaf je mobiel. Het werkt als volgt:

Na installatie van de app en het inloggen op je Mijn Bereik account, vragen we je eenmalig je mobiele telefoonnummer in te voeren. Dit moet het nummer van het toestel zijn waar de app op geïnstalleerd is.

Zodra je dit nummer ingevoerd hebt zal de app vanaf dat moment standaard op het "Bellen" scherm openen. Dit scherm ziet er ongeveer hetzelfde uit als de "standaard" app die je gebruikt om mee te bellen op je telefoon. Er is echter 1 belangrijk verschil in de wijze waarop gesprekken opgebouwd worden!

Twee-traps gesprek

Zodra je een nummer ingevoerd hebt in het Bellen scherm en je drukt op de groene toets, ontvang je eerst een oproep van je eigen vaste Bereik nummer. Zodra je deze oproep aan neemt, wordt het nummer gebeld dat je ingevoerd hebt. Dit noemen we een twee-traps gesprek. Weet je nog dat je na de eerste keer inloggen je mobiele nummer in moest voeren? Nu snap je wellicht waarom: zodat wij weten welk mobiele toestel we moeten bellen om het twee-traps gesprek op te starten.

Aangezien onze gesprekken via het GSM netwerk opgezet worden, is dit de enige manier waarmee wij kunnen forceren dat degene die jij belt je vaste Bereik nummer in het display ziet. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de belminuten via je Bereik bundel verrekend worden en dus niet via je mobiele bundel! Dit kan, vooral als je in het buitenland bent, al snel een stuk voordeliger zijn.

Contactpersonen bellen

Je kunt met zowel de Android als iPhone app gemakkelijk je contactpersonen bellen door op het "Persoon" icoontje te drukken. Mocht je meerdere nummers bij een contactpersoon hebben opgeslagen, dan bieden we je eerst de keuze uit alle beschikbare nummers. Wel zo handig!

Naar het buitenland bellen

Standaard gaan we er van uit dat je wilt bellen naar het land dat je ingevoerd hebt bij Mijn Gegevens. Heb je daar Nederland ingevoerd? Dan hoef je dus niet naar 0031612345678 te bellen, maar is 0612345678 voldoende. Wil je naar het buitenland bellen (bijvoorbeeld naar België)? Voer dan eerst 0032 in. Klik hier voor een overzicht van landen waar je naar kunt bellen.

Meerdere vaste Bereik nummers

Heb je meerdere vaste Bereik nummers? In de app kun je gemakkelijk kiezen met welk nummer je uit wilt bellen. In de iPhone app kun je rechtsboven op "Wijzigen" drukken om het actieve telefoonnummer te selecteren. In de Android app werkt het iets anders: daar moet je eerst het menu openen om je actieve telefoonnummer te wijzigen.

De kosten van uitbellen

Zie de kosten pagina voor een duidelijke omschrijving van de kosten bij het uitbellen met je vaste Bereik nummer.