Verschil tussen Beheerder en Gebruiker

Als jij als ondernemer de beheerdersrechten (zoals facturen inzien) en gebruikersrechten wilt scheiden, dan kies je voor de gebruiker- en beheerderinstelling. Er bestaat een verschil tussen een gebruiker en een beheerder. De beheerdersrol in Mijn Bereik heeft een aantal meer functionaliteiten dan de gebruiker. Dit maakt het product ideaal om te delen met collega's!

Wat is een gebruiker in Mijn Bereik?
Een Gebruiker in Mijn Bereik is een beller met rechten passend bij het abonnement, tot het administratiedeel. Dit betekent dat een gebruiker bijv. geen facturen kan inzien, betaalmethodes kan instellen, gebruikers kan toevoegen of nummers kan bij bestellen. Een gebruiker (bijv. een collega) kan zelfstandig, met eigen inloggegevens, gebruik maken van Mijn Bereik. Een gebruiker geeft je tevens recht om een ander nummer toe te voegen aan je doorschakeling, je hoeft dus niet per se een beheerder te zijn om naar een nummer door te kunnen schakelen.

Wat is een Beheerder in Mijn Bereik?
Een Beheerder in Mijn Bereik kan alle functionaliteiten passend bij het abonnement beheren. Dit betekent dat de beheerder extra functies kan beheren die een gebruiker niet kan gebruiken, zoals: facturen inzien, de betaalmethode aanpassen, gebruikers kan toevoegen of nummers kan bij bestellen.

Hoe voeg ik een gebruiker toe?

Deze functionaliteit is alleen mogelijk voor de Beheerder in Mijn Bereik. Klik rechts bovenaan op Administratie en ga door naar Gebruikers. Onderaan de pagina kun je een gebruiker toevoegen aan je abonnement. Vul het e-mailadres in van je collega en de bevoegdheid die je de collega wilt geven (beheer of gebruiker). Eventueel kun je met een persoonlijk bericht je uitnodiging versturen.

Hoe kan ik iemand anders beheerder maken?

Deze functionaliteit is alleen mogelijk voor de Beheerder in Mijn Bereik. Klik rechts bovenaan op Administratie en ga door naar Gebruikers. Je kunt een gebruiker beheerdersrechten geven, door op het profiel van de gebruiker te klikken en onder Gegevens de knop van beheerder aan klikken. De gebruiker ontvangt hier geen aparte melding over.

Hoe kan ik van iemand met beheerdersrechten een gebruiker maken?

Je kunt de rollen uiteraard ook (weer) omkeren. Deze functionaliteit is alleen mogelijk voor de Beheerder in Mijn Bereik. Klik rechts bovenaan op Administratie en ga door naar Gebruikers. Je kunt een beheerder alleen gebruikersrechten geven, door op het profiel van de gebruiker te klikken en onder Gegevens de knop van gebruiker aan te klikken. De gebruiker ontvangt hier geen aparte melding over.

Vraag niet beantwoord?

Laat het weten aan onze helpdesk! Zij helpen je graag verder en kunnen aan de hand van jouw feedback de artikelen in de kennisbank verbeteren. Je komt eenvoudig met ons in contact via deze pagina

Gebruikers beoordelen www.bereik.io gemiddeld met een: 9.1
247 reviews